Juni 2013
De Petteflet sponsort schoolmateriaal

Montessorischool De Petteflet in Tilburg heeft afgelopen schooljaar de Stichting Zorg samen voor Suriname als goed doel geadopteerd. Eigenlijk heeft men gekozenom de minder kansrijke (school)kinderen in Suriname te steunen en wil men onze hulp om dat te effectueren, hetgeen wij graag doen.
Tijdens de Kerstmarkt in december is een mooi bedrag bij elkaar gespaard. Vanaf medio maart werd op de Petteflet in alle groepen gewerkt rondom het thema Suriname. Alle leerlingen waren enthousiast bezig. Er werd gesproken over de cultuur in Suriname, over de natuur, over de inwoners, over het eten, . over Suriname viel veel te leren. Onze logistieke vrijwilligers David van Boxtel, Johan Verplanken en Martin Aalbers hebben de kinderen van groepen 7 en 8 in twee middagen helemaal bijgepraat en enthousiast gemaakt voor Switi Sranan.
Op vrijdag 5 april zijn de projectweken afgesloten met een tentoonstelling, een modeshow van Surinaamse hoofddeksels en een sponsorloop.(Opbrengst ruim 1900.)

21 juni 2013, tijdens de dag van de podiumkunsten van De Petteflet, waren we er te gast en mochten we symbolisch een cheque van 2669 in ontvangst nemen. Dit geld zal omgezet worden in les-, leer- en leesmateriaal voor diverse scholen en te zijner tijd (oktober 2013 evt. februari 2014 door het bestuur van onze Stichting worden verdeeld.

Het bestuur van de Stichting Zorg samen voor Suriname hoopt, dat iedereen, die bij het Project Suriname betrokken is geweest, er veel plezier aan heeft beleefd. Wij geven de verzekering, dat alle materialen op de plaatsen van bestemming zullen worden afgegeven. Namens de Surinaamse kinderen nu alvast bedankt.
Stichting    Zorg      samen    voor   Suriname